Kärlek till dig är som vaniljmuffins

Vissa stunder kan man inte annat än krypa lååångt ner i soffan, dra täcket lite extra långt upp över huvudet och stirra sig blind lite mer än vanligt på något såpa man aldrig tidigare uppskattat. Så var det idag ungefär. Det är inte roligt att vakna till en ny dag full av bråk och skrik, men livet tar ibland väldigt tvära vändningar och idag kom det solsken efter regnet. Jag och Dalton motade bort vår irritation med Grand Turismo 4, kanelbullar och en massa fnitter, sedan tog vi oss en promenad till lekparken där Cappe the hooligan åkte rutschkana och gungade. Nu fram tills läggdags har jag fått titta på världens finaste familj medan de suttit och ätit någon fisk-senap-ost-kladd-gratäng som, trots det jag döpte den till, var väldigt god. Jag måste vara det lyckligaste fruntimmret i världen! Jag har en fantastisk son som gärna pratar på om "hunnanna" och gillar ordet "plä" mer än själva frukten i sig. Jag lever tillsammans med världens mest perfekta man och pappa, även om jag klagar på honom ibland för hans brutala förklaringar om hur illa man kan skada sig på osthyveln. Trots att man sliter i sitt hår och trots att man bara vill kräkas på en två-årings envisa, tusentaliga, protesterande "neeej" så önskar man sig en till ibland. Och just det ibland-tillfället är idag. För de är ju så fantastiskt fina, de där karlarna som jag delar mitt liv med! De är ju så fina så jag blir alldeles tårögd och kan sitta och titta på dem i flera timmar!
Jag vet att min älskade fästman inte riktigt lider av samma dåliga impulskontroll som jag själv och gärna låter livet flyta på i ett behagligt tempo medan jag hellre kastar mig igenom låneräntor, husköp, säkerhetsåtgärder, råd&röns barnvagnstest and so on, and so on. Men det är å andra sidan det enda snoppdjuret som jag skulle vilja sitta med vid hemnet timme in och timme ut och det enda träskmonstret (...) jag skulle vilja följa med till Bauhaus och jämföra betsade parkettgolv med. Jag är inte mycket för försäkringskalkyler men skulle det vara ett krav för att Dalton skulle vilja fortsätta sitt liv med mig så hade jag tveklöst gjort det. För jag och Casper kan inte tänka oss någon finare och bättre än Dalton, det finns aldrig någon som skulle kunna ta hans plats i våra hjärtan.
Efter det här inlägget anser jag att jag borde slippa ta disken imorgon. Snääälla!




Vila i frid Jannica. Hoppas du har det bra där uppe, där du har Rebekah och alla fyrbenta!

Blogging from the bedroom

Varför existerar parestesi? Det är en mycket bra fråga, den har jag ställt många gånger idag.  Eller nä, det har jag inte alls det. Men mina tassar somnar hela tiden för mig idag. Nervskador a la ryggmärgsbedövning, det är ingen som vill byta?
Ingen?
Nåväl, de stunder då mina kroppsdelar varit vakna och alerta idag har vi varit ute och sprungit, bland annat fick jag besöka Modelinn. Det blev födelsedagspresent till Casper och lite pröjslar till det Daltonska hemmet. Hittade en kakburk som herr Dalton inte förstod sig på men för mig var det a hallelujah-atmosphere runt den där burken. Den följer nog med mig hem någon annan dag! Investerade även i en ny kamptrasa idag och då fanns det två grisfisar som också fick uppleva lite hallelujah-atmosphere. Ett träningspass på trettio minuter rodd klämde jag in också. Och samtidigt kan jag erkänna att jag kör hårt på Charlotte Perelli-style. Allting är fit, smart och rosa när jag gör det!

Sixten Blixten är en hun'

Ska börja följa Lizzeeys blogg, hon ska hålla oss uppdaterade om sin LCHF-diet. Men mest är jag intresserad av min brorsdotter Mathilda som förhoppningsvis dyker upp titt som tätt (eller oftare ändå) i bloggen. Finns här! Excellent!
Idag vaknade jag av en kille som frågade efter "hunnanna" ♥ Självklart fick de tillåtelse att smyga sig ner i hans säng när han så vackert och självklart bad om det själv. I alla fall Sixten, Saga låg kvar i vardagsrummet och trynade vidare. Min grabb är ta mig tusan bland de värsta huliganer jag träffat men när han har sina ljusa stunder är han verkligen ett solsken! Nu ska vi ut och leka i den fina vårvädret innan det är dags att äta våfflor med moster Annika och morfar!

What a beautiful day

Funderar på lite ny kulör i påskriset idag. Håret alltså. Kan tänka mig att det skulle behövas och jag gillar förändring. Cappe the hooligan sitter för tillfället och läser Vi i villa, Dalton har satt i halsen efter att ha sett en kaffemaskin för arton tusen och en eldriven fiskerulle för nio tusen. Själv är jag sugen på kakor! Funderar på att snatta några kakor under tiden pojkarna sitter och läser för sedan ska vi till affären. 
Jag har väldigt fina hundar.
Ville bara ha det sagt.

Friskt på fyra men trött på två

Living the life! Bortsett från att jag är snorpank. Men hundarna var i alla fall friska, bevisat på svindyra intyg från veterinären (hud, njure, hjärta). Cappe the hooligan var jätteduktig idag och belönades av Dalton med ett happy meal, snacka om lycklig unge! När vi kom hem passade vi på att rita lite, och dammsög, och så tog vi en middagslur hela familjen. Nu envisas min älskade man att han minsann inte vill gå och lägga sig, han vill titta på TV! Inte ens Cappe the hooligan är lika bångstyrig ♥ Jag tror dock att jag och Cappe ska krypa ner under våra täcken så länge. Man är lite lagom trött och mör efter en lång dag!

Tiny red doctor martens boots

Det börjar bli ordning på torpet! Herr Dalton har numera nästan vad man eventuellt kan kalla en säng i sovrummet, även ett stearinljus i ljusstaken och en blomma på köksbordet. Man blir nästan knäsvag av alla förbättringar som sker tack vare detta fantastiska fruntimmer, om jag får älska mig själv lite mer än vad jag redan gjort idag. Det står till och med ett påskris ute på balkongen tack vare mina fanatiska högtidsfiranden! Sen så är påskgodiset inhandlat och nerpackat i påskägg och påsar. Det hann jag pyssla med när vi var på gymmet, som kvinna är jag mycket mer effektiv än Dalle Balle så jag hann både pyssla, pilla och träna ben samt rygg innan han var klar med sitt och vi begav oss mot huliganen som skulle hämtas hem från dagis. Tyckte att jag förtjänade kakor men glömde kakorna i mitt hushåll medans min rumpa flyttat sig över till Daltons hushåll. Tanken var att vi skulle dela den nästan vad man eventuellt kan kalla sängen i natt men han har redan kapitulerat, och jag kan inte undgå att sitta i soffan och titta på kanaler jag inte har hemma hos mig och bara vara sådär rysligt awesome som man bara kan vara underbara vårdagar som dessa! Och vara lite hungrig efter kakor...

Glöm inte bort att du är värdelös

Idag känner jag mig bitter. Det är kallt och jag är kanonförkyld. Cappe the hooligan vill leka ute... Eller nej, inne förresten. Nej, ute!... Eller inne! Nej, ute. Eller inne? And so on, and so on...  Trött och ledsen blir man. Vilket man var redan från början. Önskar att man hade någon vid sin sida som kunde dela ens drömmar och mål. Vill så gärna uppfylla alla de där sakerna man går och tänker på dag efter dag, vecka efter vecka. Vill vara lycklig och känna att det jag eftersträvat har jag lyckats nå, och allt jag en gång fått chansen att planera önskar jag blev verklighet. Men hur mycket får man kräva av en levnadskamrat? Hur mycket får man tjata och hur många tårar får man fälla när man inte får som man vill? Om jag bara fick veta att det kommer hända, att du kommer dela det med mig. För jag vill nå dit och jag vill börja kämpa för det nu, jag vill börja leva. Jag vill leva nu.

Rebekah, jag hoppas du har det bra. Du är saknad.

Nattaptit

Väcktes till liv av en kaskadkräkning i morse, blev väldigt lycklig. Vart bara till att städa, torka upp och byta sängkläder direkt efter att Cappe the hooligan varit på besök i duschen, sen kröp han ner i soffan och jag fortsatte städa, balkongen, sen köket, medan jag ändå höll på! 
Har råkat måla Daltons möbler med, det blir så fint så fint. ♥ Nu blir det chili con carne!

Utelåst och uttråkad

Dalton har låst ute mig! Vilken lyckoträff! Knäppa karl ♥ Jag fick springa hem till morfar och sno en cigg tills vidare. Nu är det CM så får väl sitta här hos morfarn med the manflu och uggla framför televisionen.

We're always on the wrong side

C.
Ångrar så mycket, syftade på så mycket som man gjort. Självklart ångrar jag att jag sårat dig, självklart saknar jag dig ofta, självklart önskar jag att jag fått göra om allt. Självklart har jag fått tillbaka av samma medicin så idag har jag mer förståelse för att du är arg, när man insåg själv hur förbannat ont det faktiskt gör. Förväntar mig liksom ingenting av dig, inga vänskapliga gester eller någonting, vill bara visa att jag tycker om att se dina och Lilla C's framsteg. Tänker fortfarande på dig och har sparat bilder från alla galna äventyr med Kaithy Kanal...

Förövrigt är det en skitdag idag. En riktigt rutten skitdag idag. Så jag försöker desperat att städa bort frustrationen och har snart ätit upp Caspers kex. Igen. Det är en rutten dag, sa jag det?
Igår fick Cappe the hooligan tillbaka sin tuppkam förövrigt, så idag drar han förnöjsamt fingrarna genom håret och är jättestolt. Vi skulle tydligen färga det också, sa han till morfar innan. Galna idéer!

Har utöver det luggit på latsidan med hundträningen så måste få tummen ur och ge Sixten Stabil en och annan träningsvärk inom snar framtid, men var är entusiasmen? Hallå?!

Låt mig drömma mig bort om hus, köksrenovering, påtande i trädgård och trädkoje-byggen! ♥


Andra skitdagen på följd.

Vad är det här nu då? Vart gick det fel? Varför vaknade jag i morse till snöblandat sluskregn och utan några happy feelings? Har snart ätit upp ett helt paket Tom & Jerry kex och lyssnat på både Antipati och Booze & Glory, är fortfarande på dåligt humör. Skulle helst av allt vilja krypa ner i soffan och stirra mig blind på kanal fem eller något, medan dagen fortsätter i samma trista, ledsamma, gråa takt. Och äta något som är lite mer exotiskt än spagetti och köttbullar.

Nej, jag borde inte klaga så mycket egentligen. Jag och Casper har faktiskt hoppat och studsat i hans säng hela morgonen och fuskade lite och åt popcorn till frukost. Det får man faktiskt göra ibland!

Är besviken men kan inte sätta fingret på ...

Är besviken men kan inte sätta fingret på det. Bara trött, ledsen och besviken. Vill helst krypa ner under täcket i soffan och äta godis, somna till någon dålig tv-serie och vakna upp imorgon till en ny dag när allt är bra. För det ska bara vara så.


Tidig morgon och mycket gjort!

Blev väckt halv sju av Cappe the hooligan och fick titta på dinosaurietåget med honom medan han försökte sno mina frukostflingor. Älskar verkligen tidiga bolibompa-tittar-morgnar...
Tyckte personligen att jag var jätteduktig på gymmet idag, tror och hoppas att Dalton tyckte det med, men självklart tycker han väl det? Vi har gått långpromenad också och det ser inte ut som om Sigge och Saga ser fram emot kvällspromenaden. Vill man vara fin får man lida pin och fin är man om man håller kroppen i trim! Det ni, små byrackor, borde ni tänka på när ni ligger under bordet och jäser. Och fiser illa.
Nu ska jag plantera blommor!

Team stora, starka, farliga

Cappe the hooligan är på dagis, frukosten är uppäten och stereon hemma hos Daltondarling spelar Mad Parade - God Bless America. Nu gäller kaffe och energidryck som uppladdning, om en stund ska vi iväg och lyfta skrot, tuffa som vi är! Imorgon är det hundarnas tur att styrketräna, om jag inte känner mig väldigt snäll.

Har du vaknat på torken...?

Det är så fint hemma hos Dalton att jag inte kan låta bli att vara här hellre än hemma hos mig. Saga ligger och sover under bordet och stereon spelar Gatans lag idag. Cappe the hooligan älskar Gatans lag! Imorse var Dalton grinig, så jag, Cappe the hooligan, Saga och Sixten begav oss till lekparken för en och en halv timmes klättring. Sen fick vi komma hem igen till en färdiglagad baconsmörgåsfrukost, så jag klagar inte. Nu är Sixten hemma och sover, han var trött idag. Jag är inte trött idag. Jag ska dricka kaffe med Dalton nu.

Vilken underbar dag!

Har sytt gardiner och kaklat kök hela morgonen. Resultatet blev mycket, mycket fint. Till gardinuppsättningen blev det Perkele och pussar, med solen som sken in genom fönstret. Vilken fantastisk dag det varit! Vi anser oss förtjäna pizza och chips till en dålig film ikväll jag och min älskade ♥ Kan inte njuta mer av livet än vad jag gör idag! Efter en fruktansvärd förkylning (jag svär på att det jag hade var man-flu) är jag alltså på benen och det är snart vår, och jag har vårkänslor gånger tusen! Nu ska jag smyga iväg till köket och överraska min man med pussar innan vi ska hämta Cappe the hooligan som varit hos mormor en sväng.
I love you min kanelfnurra!

RSS 2.0